Bestuur een raceauto met de kracht van je hersenen in Groningen

groningen - Vodafone introduceert een wereldprimeur waarbij het voor het eerst mogelijk is om een raceauto op afstand te besturen met de kracht van hersenactiviteit.

Hoe beter de deelnemer zich focust, hoe sneller de auto gaat. Op 27 mei kunnen lokale consumenten zich kwalificeren in de Vodafone-winkel in Groningen. Daar zetten zij een tijd neer in de speciaal ontwikkelde Formula Brain game. De snelste coureurs van alle regionale kwalificaties nemen het op 20 juni tegen elkaar op met een echte raceauto tijdens de finale op Circuit Lelystad.

Iedereen kan vanaf 27 mei de kracht van zijn of haar hersenen testen. In de winkels en op het racecircuit wordt de hersenactiviteit van de coureur gemeten door een headset met speciale sensoren. Deze headset meet de hersenprikkels van de deelnemer. Die prikkels zijn beïnvloedbaar door sterk te focussen, wat ervoor zorgt dat de signalen die naar de raceauto in de game worden gestuurd krachtiger zijn. Daardoor gaat de wagen sneller over het circuit. Via een VR-bril raast het circuit in het spel aan de deelnemer voorbij, wat de ervaring compleet maakt.

Finale

Samen met een team uit de Formula Student raceklasse maakt Vodafone het voor het eerst mogelijk om  op deze manier  een raceauto op afstand te besturen. Het signaal van de hersenprikkels via het 4G-netwerk van Vodafone wordt naar een fysieke auto gestuurd. De winnaar van de finale in Lelystad krijgt VIP-kaarten voor de Grand Prix van Oostenrijk in Spielberg. Bekijk hier waar en wanneer de kwalificaties plaatsvinden.

“Met deze innovatie laten wij de eindeloze mogelijkheden van de allernieuwste technologie zien. Van auto’s tot fietsen, steeds meer voertuigen communiceren met elkaar via Vodafone’s netwerk. Met dit project demonstreren we de kracht hiervan door hersenkracht te verbinden met het besturen van een raceauto.”, zegt Marcel de Groot, Directeur Consumentenmarkt bij VodafoneZiggo.