Heineken Young Scientists Award voor UMCG-er Marie-José van Tol

GRONINGEN - Marie-José van Tol, neuropsycholoog aan het Universitair Medisch Centrum Groningen, krijgt de Heineken Young Scientists Award 2018 in het domein Social Sciences.

Dat heeft De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) gisteren bekend gemaakt. Van Tol krijgt de award voor haar onderzoek naar de vele factoren die bijdragen aan het ontstaan van depressies en andere psychiatrische aandoeningen. De Heineken Young Scientists Awards 2018 worden op donderdag 27 september uitgereikt tijdens een speciale zitting van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen in Muziekgebouw ’t IJ in Amsterdam.

De Heineken Young Scientists Awards zijn belangrijke aanmoedigingsprijzen voor jonge onderzoekers die excellente wetenschappelijke prestaties verrichten en daarmee een voorbeeld zijn voor andere jonge wetenschappers. Vanaf de editie 2018 worden de winnaars geselecteerd uit elk van vier wetenschapsdomeinen: Humanities, Social Sciences, Medical/Biomedical Sciences en Natural Sciences. Elke winnaar van een Heineken Young Scientists Award krijgt een kunstwerk van de Amsterdamse kunstenaar Jeroen Henneman en een geldbedrag van 10.000 euro. Foto: Heineken Young Scientists Award.