Nieuwe zwemtool in Sportcentrum Kardinge

GRONINGEN - In Sportcentrum Kardinge is vandaag -24 mei- officieel gestart met de innovatieve zwemtool 'Swimtag'. Met de Swimtag kunnen zwemmers hun zwemprestaties online analyseren.

Dit zal zwemmers motiveren om meer te zwemmen en de prestaties te verbeteren. Sportcentrum is de eerste locatie in Noord Nederland die met dit systeem gaat werken.

Het van origine Engelse product Swimtag is een polsband waarmee zwemprestaties worden gemeten en zwemmers direct inzicht krijgen in hun zwemslagen, tijden en afstanden. Dit kan via de mobiele telefoon, tablet en/of PC. Met de Swimtag is het ook mogelijk om virtuele zwemtochten en uitdagingen te zwemmen tegen vrienden of andere zwemmers. Voor andere sporten zoals hardlopen en fietsen zijn er al veel online tools en apps beschikbaar en nu ook voor zwemmen. De Swimtag kan weer gesynchroniseerd worden met andere apps zoals Strava en Runkeeper of gedeeld worden op Facebook.

Het gebruik van de Swimtag is voor de vaste klanten met een 12-kaart of abonnement gratis, In het zwembad zelf meld je je aan en krijg je een bandje toegewezen, die je na het zwemmen weer inlevert. Tijdens het zwemmen kun je de gezwommen afstand controleren op de baandisplay. Thuis kun je inloggen en alle bekijken.

De directeur van Sport050 Marijke Gelling heeft het startmoment gegeven door zelf met de Swimtag te zwemmen. Haar eerste reactie was: “Leuk dit systeem stimuleert echt om vaker of meer te gaan zwemmen. Het geeft je zelf inzicht en je kunt je eigen doelen stellen.”