Boeing 737 MAX 8 van Corendon bezoekt Groningen Airport Eelde 

Aanstaande donderdag landt om 09:00 uur de volledig nieuwe Boeing 737 MAX 8 van Corendon International Airlines vanuit Antalya op Groningen Airport Eelde.

Het toestel zal na 50 minuten weer vertrekken via Rotterdam The Hague Airport naar Antalya.  Afgelopen donderdag zijn de sleutels van het vliegtuig met registratienummer TC-MKS in de Boeing fabriek in Seattle ceremonieel overhandigd aan Atilay Uslu, oprichter en mede-eigenaar van Corendon. Het toestel werd vervolgens op Schiphol verwelkomd door Steven van der Heijden, CEO van Corendon in Nederland en Yildiray Karaer, medeoprichter en CEO van Corendon in Turkije.

Thuisbasis

Het toestel krijgt als thuisbasis Antalya. Vanuit daar zal het vliegtuig naar meerdere bestemmingen vliegen, waaronder meerdere malen per week naar Groningen Airport Eelde, vanwaar het Nederlandse vakantiegangers naar hun vakantiebestemming vliegt. De 737 MAX 8 is een nieuw type passagiersvliegtuig dat stiller, zuiniger en daardoor minder vervuilend is. Dankzij de nieuwe motor en de verbeterde aerodynamica ligt het brandstofverbruik circa 15 procent lager en wordt het geluidniveau met 40% verminderd in vergelijking met eerdere 737 toestellen.

Duurzamer

De Boeing 737 MAX 8 is duurzamer dan de vorige generatie 737 toestellen vanwege verbeteringen qua  brandstofefficiëntie. Deze verbeteringen zitten in de vleugel, in de interface van de vleugel, in het nieuwe type motor dat is ontwikkeld op basis van ultralichte en zeer sterke materialen en het gebruik van dubbele winglets. Deze winglets zijn een verlenging van de vleugels die werveling in de lucht verminderen, waardoor het toestel efficiënter vliegt. De cockpit is uitgerust met vier grootformaat beeldschermen en het Sky Interior cabine design, inclusief de sfeervolle ledverlichting, zorgt voor een ruimtelijke beleving aan boord. Het nieuwste vliegtuig van Corendon heeft 189 stoelen.

De in 2017 opgerichte luchtvaartmaatschappij Corendon Airlines Europe, gevestigd in Malta, heeft haar vloot recent vergroot van één naar drie vliegtuigen. Corendon Airlines Europe vliegt met name van en naar Duitse luchthavens en naar Tel Aviv in Israël. Corendon Airlines International, de Turkse luchtvaartmaatschappij van Corendon, voegt de nieuwe Boeing 737 MAX 8 toe aan haar vloot van elf vliegtuigen. Corendon Dutch Airlines vliegt met drie eigen vliegtuigen. De Corendon groep bestaat hiermee in totaal uit een vloot van 18 vliegtuigen.