Samen in Beeld TV wint €1000 met Gouden Caleidoscoop provincie Groningen

GRONINGEN - Het project Samen in Beeld TV is de winnaar van de Gouden Caleidoscoop in Groningen. Omdat het Fonds voor Cultuurparticipatie 10 jaar bestaat reikt het dit jaar eenmalig twaalf provinciale Gouden Caleidoscopen uit aan bijzondere cultuurprojecten.

In Groningen is dat dus Samen in Beeld TV. Een mediaprojectproject voor en door ouderen, waarin ouderen zelf televisie-items maken over hun belevingswereld. Alle organisaties die ooit subsidie ontvingen van het Fonds kregen begin dit jaar de kans om projecten te nomineren voor de Gouden Caleidoscoop. Zo kwam er uit het hele land een kleurrijke collectie projecten binnen op het gebied van cultuurparticipatie in de vrije tijd en op school. Per provincie koos een jury een winnaar. In mei en juni worden alle winnaars verrast.

Naast de 12 Gouden Caleidoscopen reikt het Fonds dit jaar traditiegetrouw – inmiddels voor de zevende keer - de landelijke Gouden C uit. Dit is een prijs voor een door het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteund project dat je Mee Moet Maken. De winnaar van de Gouden C wordt op 3 juli bekend gemaakt.