Column Jos Jansen In Stad ’Rondje Kunst’

Ontdek zaterdag 26 mei de creativiteit van de Oosterpoort en omliggende wijken De Linie, De Meeuwen en de Kop van Oost. Komende zaterdag stellen creatieve bewoners hun studio, atelier of huiskamer open voor nieuwsgierige bezoekers.

Deelname is gratis en bedoeld voor iedereen. Startpunt is buurtcentrum Het Poortershoes aan de Oosterweg 13 in de Oosterpoort. Daar kun je vanaf 12.30 uur de speciale plattegrond afhalen. Daarop staan alle deelnemende adressen en nadere informatie. Tussen een en vijf uur kun je de betreffende adressen en de tentoonstelling in Het Poortershoes bezoeken. Vanaf vijf uur is daar nog een slotfeestje met muziek.

Buurtcentrum Het Poortershoes (wekelijks 700 bezoekers) staat centraal in Rondje Kunst. Daar zorgen jazzstudenten van het conservatorium zowel bij de start als de afsluiting voor de muzikale omlijsting. In het centrum kan ook een expositie bekeken worden met werk van negen kunstenaars uit de wijk: Annemiek Vos, Marijke Langius, Tiny Buurke, Christine van der Cingel, Hinke Posthuma, Elle Lassche, Lodewijk Springelkamp, Somsom en Erica Scheper.

Daarnaast zijn er verspreid over de wijk allerlei activiteiten. Met de speciale plattegrond kun je op ‘safari’. Zo kun je een kijkje nemen in het onlangs verbouwde conservatorium. Daar kun je een tentoonstelling bekijken met werk van studenten van Academie Minerva. Om 14.30 start een rondleiding in het conservatorium. Ook het Grafisch Centrum laat zien wat het te bieden heeft. Er is nog veel meer te beleven in huiskamers en ateliers in de wijk. Zo toont Jan Bruggen zijn beeldgedichten. Wat dat zijn? Ga het bekijken bij Jan, je bent welkom. Stadsdichter Lilian Zielstra draagt haar gedichten voor afgewisseld door singer-songwriter Tido. Elders in de wijk toont Marjo van Bekerom hoe zij sieraden maakt. En waar laten de kunstenaars Joke Schepers, Janny Boer, Alette de Vries, Silvia Benniks, Frits Krijgsman, Catharina Nieuwenhout en Anjo van Apeldoorn hun werk zien? Waar geven Katharina Saerberg en Liesbeth Wildeveld een concertje? Haal de plattegrond in Het Poortershoes en je weet meer!

Rondje Kunst is een initiatief van Lilian Zielstra, Anton Scheepstra en Jos Jansen op de Haar.