Ernstig zieke kinderen voor één dag piloot

GRONINGEN - Voor 50 chronisch zieke – en gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar komt 26 mei een droom uit als zij voor één keer in hun leven een echte Hoogvlieger worden. Deze jeugdige piloten-in-de-dop zijn door Stichting Hoogvliegers uitgenodigd om die dag op Groningen Airport Eelde onder begeleiding van ervaren piloten een vlucht te maken, daarbij vergezeld door ouders/verzorgers en broertjes/zusjes. Dankzij de inzet van het eigen ambulancevliegtuig van Stichting Hoogvliegers kunnen ook bedlegerige kinderen deze vlucht maken. Elk kind krijgt na afloop van zijn of haar vlucht een vliegbrevet uitgereikt.

De vluchten worden uitgevoerd met 15 sportvliegtuigjes, afkomstig van vliegvelden verspreid over heel Nederland. In de omgeving van Groningen Airport Eelde zal tijdens deze Grote Hoogvliegerdag een toename waarneembaar zijn van vluchten met dergelijke vliegtuigjes.

Deze dag wordt dit jaar opnieuw tot stand gebracht in samenwerking met Groningen Airport Eelde, de gemeente Tynaarlo en allerlei aan Groningen Airport Eelde verbonden partijen.

De dag wordt om 9:.0 uur op Groningen Airport Eelde geopend door de commissaris van de Koning in Drenthe, mevrouw Jetta Klijnsma.

Voor meer informatie zie: www.stichtinghoog vliegers.nl.