UPDATE Foto’s en film| Vooralsnog ijs en koffie op MultiCulinair Food Festival Bernoulliplein

GRONINGEN - Wie over de Korreweg fietst krijgt algauw een heerlijke melange van prikkelende geuren in de neus.

In de buurt van het Bernoulliplein wordt het duidelijk waar al die geuren vandaan komen. Het MultiCulinair Food Festival Jubileum Editie is in volle gang.

Aldaar is het wederom goed toeven voor de smaakpapillen op de vijfde editie van dit culinaire festival met foodtrucks en streetfood. Een bordje eten bestellen, aanschuiven aan een van de lange tafels. Even languit op een kleedje in het gras kan trouwens ook. Het leven is goed.

Midden op deze zondagmiddag zijn het vooral de ijs- en koffieliefhebbers die eventjes wachten in de rij voor lief nemen. De sfeer is gemoedelijk, het zonnetje schijnt dapper en iedereen neemt de tijd. Over een paar uur het tijdstip voor de warme maaltijd.

Het is festival duurt nog tot en met maandag 21 mei, de bezoeker kan ter terecht voor gerechten uit alle delen van de wereld. Grieks, Indisch, Zuid-Afrikaans Mexicaans en Armeens is een kleine selectie van de keukens die gepresenteerd worden. Verder DJ’s en bands.

Vandaag -21 mei- wederom vermaak voor zowel de inwendige mens als voor een luisterend oor. Kortom: muzikaal vertier. Kijk en luister naar een kort moment van DATBRASS.

Foto’s en film Albert-Jan Garama.