Eerste prijs voor sloeproeiers Groningen

GRONINGEN - Nog maar een jaar actief en nu al een eerste prijs winnen, dat is wat de roeiers van sloeproeiers Groningen voor elkaar kregen in Urk tijdens de 12de Vuurtorenrace.

De tocht op het woelige water van het IJsselmeer van ongeveer 15 kilometer werd in de oude houten sloep de Oihonna volbracht in 1 uur en 43 minuten. Een knappe prestatie.

Sloeproeiers Groningen is sinds een jaar actief en traint vier tot vijf keer per week in en rond de stad Groningen. De vereniging heeft nu 35 actieve leden en bezit twee sloepen. De Oihonna, een 8 persoons houten boot van ruim 70 jaar oud en de Ona, een 4 persoons houten St Ayles Skiff die een aantal jaar geleden is gebouwd in de wijk Het Reitdiep. Met de Oihonna worden dit jaar zes wedstrijden in de Heren 1 klasse geroeid met een gemengd team.

Voor juli staat Respec op de Lek op het programma en na de zomer hopen ze onder andere mee te kunnen doen met de Grachtenrace in Amsterdam. Ook de HT, de koninginnentocht van Harlingen naar Terschelling staat op het verlanglijstje om aan deel te nemen. Internationale ambities zijn er ook. Ooit hoopt de club mee te kunnen doen aan de Great River Race in Londen.

Op 24 juni aanstaande organiseert de vereniging het Oosterhaven Event. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een proeftochtje te varen met de sloep en van de leden enthousiaste verhalen uit te wisselen over deze fantastische sport. Vanaf 15:00 start het event bij het Habour Café waar ook een hapje en een drankje klaar staan. De vereniging hoopt aan het einde van het jaar 50 actieve en enthousiaste leden te hebben om nog vaker de wateren rondom Groningen en in de rest van Nederland te kunnen bevaren. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen om al eerder een keertje mee te trainen. Foto sloeproeiers Groningen.