Jonge Onderzoekers winnen Robot Olympiade

GRONINGEN - Jens Mulder (11) en Tim Wezeman (10) hebben zaterdag in Almelo de eerste editie van de Nederlandse World Robot Olympiad gewonnen.

De WRO is een internationale roboticawedstrijd, waar jongens en meisjes tussen 8 en 15 jaar aan mee kunnen doen. De robotwedstrijd wordt in meer dan 60 landen over de hele wereld gehouden. Afgelopen zaterdag was de eerste Nederlandse editie. Door hun eerste plek zijn Jens en Tim de eerste Nederlandse Kampioen.

Jens en Tim hebben zich de afgelopen 2 maanden samen voorbereid op de wedstrijd. Elke donderdagavond komen ze bij elkaar bij De Jonge Onderzoekers in Groningen en zijn ze bezig met het bouwen en programmeren van hun Lego Robot. Tim is de robotbouwer en weet precies hoe de robot in elkaar zit. Dat moet ook wel, want tijdens de Robotwedstrijd op 19 mei moet de robot in losse onderdelen meegenomen worden. Jens weet alles van het programma waarmee de robot de opdrachten op het speelveld moet uitvoeren.

Aan het eerste Nederlandse WRO-toernooi deden in totaal 7 teams mee ujt Almelo, Wierden, Groningen, Rotterdam en Roden. Met de overwinning heeft het team van De Jonge Onderzoekers zich gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen WRO in november in Thailand. Voor deelname aan de wereldkampioenschappen is De Jonge Onderzoekers op zoek naar sponsors.

De World Robot Olympiad is een internationale roboticawedstrijd voor kinderen en jongeren. In meer dan 60 landen van over de hele wereld doen teams mee aan deze competitie.

Meer op www.djog.nl