KardingeRun met 12 km. route op jubileum editie

GRONINGEN - Het Kardingegebied staat 7 en 8 juli in het teken van modder, obstakels en bikkels die meedoen aan de vijfde editie van de KardingeRun. Na vier runs de afgelopen jaren, breidt de jubileum editie uit met een nieuwe afstand: de 12 kilometer.

De start vindt plaats voor de ingang van Sportcentrum Kardinge. De routes voor de vijfde editie zijn uitgestippeld over 5, 8, 12 en 16 kilometer. In tegenstelling tot de voorgaande edities, zijn de routes dit jaar allemaal unieke rondes. In de 12 en 16 kilometer ligt er meer focus op statische kracht, behendigheid en uithoudingsvermogen.

De routes en de obstakels zijn zoals elke editie uitgestippeld in overleg met Natuurmonumenten, die naast beheerder van het gebied ook aan het evenement gekoppeld is als goede doel.

Tijdens de run komen de deelnemers verschillende hindernissen tegen met water, modder en andere uitdagingen. Ook de Kardinger bult is onderdeel van het uitdagende parcours.

Familie Run

Ook dit jaar is de Familie Run (voorheen ouder-kind loop) weer een onderdeel van de KardingeRun. Tijdens dit onderdeel kunnen jonge bikkeltjes over hindernissen klimmen en lekker door de modder rennen. Deze hindernissen zijn geschikt voor bikkels vanaf 7 jaar, maar ook uitermate uitdagend voor volwassenen. De FamilieRun start zondag 8 juli om 9.30 uur als eerste dag-onderdeel van de KardingeRun, zodat de kinderen vrij baan hebben op het 5 kilometer parcours.

Meer informatie en aanmelden op www.kardingerun.nl.