Beste nieuwe gebouw 2018...? De strijd is begonnen!

GRONINGEN - Dag van de Architectuur Groningen: de strijd om het beste nieuwe gebouw is begonnen!

Op 16 mei werden in deze krant de genomineerden voor de Grote Groninger Gebouwenenquête bekend gemaakt. Inmiddels hebben al meer dan 2.500 mensen hun stem uitgebracht! De strijd lijkt dit jaar te gaan tussen het Prins Claus Conservatorium, het appartementencomplex aan de Friesestraatweg en Cappuvino.

Laat een van de genomineerde gebouwen ook uw hart sneller kloppen? Ga naar www.dagvandarchitectuurgroningen.nl en breng uw stem uit. Dat kan nog tot vrijdag 1 juni, klokslag 15.00 uur. Om het extra spannend te maken zal de laatste 24 uur het aantal stemmen niet meer zichtbaar zijn.

Bent u er nog niet uit welk gebouw uw favoriet is? Vanaf dit jaar zijn de alle genomineerden te herkennen aan een groen raambord met een draaiend huisje. Dus fiets of wandel erlangs – en stem meteen!

Hebt u zin in nóg meer architectuur? Bekijk dan een van de vele programmaonderdelen die we dit jaar organiseren! Populaire onderdelen zijn de fietstochten van Jaap Ekhart en de architectuurfilms in Vera en het Groninger Forum. Ook bouwen de studenten van de Academie van Bouwkunst weer een bijzonder object bij het Tschumipaviljoen aan het Hereplein. Nieuw zijn de projecten in het Wall House #2 en de coalitie met het project MARKER van CBK en NP3. Ook nieuw is een tour langs toekomstige projecten: De Dag van Morgen. Dit onderdeel organiseert de DAG samen met ontwikkelaars VanWonen en BPD.

Het volledige programma van de Dag van de Architectuur is terug te vinden op dagvandearchitectuurgroningen.nl.