Berlijn - Parijs - Broadway in de Synagoge

GRONINGEN - – De MuziekWerkplaats en Vocaal Ensemble Twente (VET), aangevuld met een projectkoor van zangeressen en zangers, brengen op zondag 3 juni in Synagoge Groningen de muziektheaterproductie Berlijn – Parijs – Broadway.

In dit vocaal-theatraal programma wordt het spoor gevolgd van Joodse componisten die vlak voor WO II huis en haard moesten verlaten om hun vak te kunnen blijven uitoefenen. Aan het bloeiende en sociaal betrokken muziekleven in Berlijn kwam in de dertiger jaren van de vorige eeuw een einde. De Joodse componisten Hanns Eisler, Paul Dessau en Kurt Weill en dichter Bertolt Brecht moesten vluchten voor het naderende nazi-geweld. Eerst zochten zij hun heil elders in Europa, zoals in Parijs. Toen het ook daar te gevaarlijk werd, ontvluchtten zij Europa, staken de oceaan over en gingen in Amerika werken. Als filmcomponist in Hollywood, maar ook als theatercomponist op Broadway.

In de muzikale voorstelling Berlijn – Parijs – Broadway wordt het publiek meegenomen op deze muzikale vluchtroute. Vier zangers en drie muzikanten brengen een programma vol weemoed, strijdbare muziek én humor.

Aanvang 15.00 uur. Synagoge Groningen, Folkingestraat 60 Groningen. Entree euro 10 12 aan de kassa.