Vierde Jazzvesper klinkt in de Martinikerk

GRONINGEN - Wie kent niet de popballad ‘What a wonderful world’? De ballad heeft indertijd vooral bekendheid gekregen in de vertolking van Louis Armstrong.

Het nummer geeft kleur aan de eerstvolgende jazzvesper in de Martinikerk op zondag 27 mei om 17.00 uur. Thema van deze vesper is de verwondering die over ons komt bij het zien en ervaren van de schoonheid van onze wereld. Maar schoonheid heeft ook een kwetsbare kant. Ook dat komt naar voren in de muziek die gemaakt wordt in deze viering. Een Jazztrio met internationale studenten van de jazz-afdeling van het Prins Claus Conservatorium speelt hier een belangrijke.

Voorafgaand aan de dienst, vanaf 16.40 uur spelen de muzikanten verschillende jazztunes. De muziek in de dienst heeft een improviserend karakter. Daarnaast is er solo- en samenzang. De diensten zijn Engelstalig. Voorganger is studentenpastor Tiemo Meijlink.

De jazzvespers worden georganiseerd door de commissie Schoonheid met een Ziel, een initiatief van de Protestantse Gemeente Groningen en het GSp – Studentenplatform voor Levensbeschouwing.

Meer informatie www.schoonheidmeteenziel.nl.