De toertocht Ronde van Groningen is terug

GRONINGEN - De Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) heeft de Toerversie van de Ronde van Groningen na twee jaar in ere hersteld. Er kan op 3 juni gekozen worden tussen de afstanden 80 en 150 km.

Het traject voert grotendeels over het parcours van Dé Strijd der Elementen voor de beste amateurs in het voorjaar: Dé Ronde van Groningen die al sinds 1979 wordt georganiseerd. De route zal nagenoeg gelijk zijn aan die van de wedstrijdeditie en voert door bekende Groninger streken als het Hoogeland en het Westerkwartier. Prachtige wegen worden afgewisseld met doorkomsten door de karakteristieke dorpen.

Start en finish zijn bij het clubhuis van de NWVG op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. De deelnemers worden voor het vertrek verwelkomd met koffie of thee en échte Groninger Koek. De route wordt duidelijk gepijld. Onderweg kunnen de deelnemers bijtanken bij de verzorgingspost. Bij de finish wacht behalve voldoening nog eens een kop echte Groninger snert.

De Toertocht kon nieuw leven worden ingeblazen door een initiatief van wielerorganisator Thijs Rondhuis en makelaar John Schokker. Een deel van de opbrengst van de toertocht komt ten goede aan de John Schokker Foundation die jonge talentvolle sporters uit de regio ondersteunt.

Starttijd: 9.00 tot 10.00 uur, deelname euro 10 euro en NFTU leden 8. Voorinschrijving: euro 7.50 euro, NTFU 5. (beeld: NWVG).