Groninger Studentenbond lanceert drie jaar op rij kieswijzer

GRONINGEN - Zowel op de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) als op de Hanze Hogeschool (Hanze) kunnen studenten tussen 14 en 18 mei stemmen voor de medezeggenschapsraden.

Deze medezeggenschapsraden stippelen voor een groot deel het beleid uit dat de onderwijsinstellingen het komende jaar gaan uitvoeren. Aan de RUG doen dit jaar 5 partijen mee: twee meer dan vorig jaar. Het is dit jaar dus extra van belang dat studenten gemakkelijk een keuze kunnen maken. De Groninger Studentenbond (GSb) publiceert daarom voor de derde maal een kieswijzer voor studenten.

“Studenten hebben veel te kiezen”, stelt voorzitter Sjoerd Kalisvaart. “De partijen die meedoen aan de verkiezingen denken allemaal heel anders over thema’s als studentenwelzijn, flex-studeren en digitalisering. Het is dus erg belangrijk dat de juiste keuze wordt gemaakt. Zeker aan de RUG, waar wel vijf partijen meedoen, kan de student uit veel kiezen.”

De GSb snapt dat studenten waarschijnlijk niet alle verkiezingsprogramma’s van a tot z zullen lezen. Met de kieswijzer komt de GSb hieraan tegemoet. De hoop is dat de verkiezingen zo ook meer gaan leven. Kalisvaart: “We hebben de belangrijkste thema’s op een rijtje gezet en door de keuzes die studenten maken, komt er een advies uit. Zo wordt de student makkelijker betrokken bij de verkiezingen en wordt de stem van meer studenten gehoord.”

De kieswijzers zijn te raadplegen op www.groningerstudentenbond.nl/kieswijzers-2018 en zijn beschikbaar in het Nederlands en het Engels.