Knipselverhalen van Klaske Oenema bij VRIJDAG

GRONINGEN - Wat is het kantelpunt waarop je van twijfel naar zekerheid gaat, van mooi naar lelijk en van gezamenlijk naar individueel?

Dat is wat kunstenaar Klaske Oenema onderzoekt. Op donderdag 17 mei 20.00 uur vertelt ze over haar werk bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. De lezing maakt deel uit van een serie over interdisciplinair werken binnen de kunst.

Knipselverhalen

Met behulp van een old school overheadprojector combineert Oenema poëzie, licht, taal, beeld en geluid. Hierdoor ontstaan er gesproken en gezongen verhalen, losgetrokken uit papier en plastic, nauwkeurig geknipt uit het dagelijks leven en zó gepresenteerd, dat het lijkt alsof ze vanzelf zijn ontstaan.

Sinds 2009 maakt Oenema video’s van haar knipselverhalen, die onder andere te zien waren tijdens het Jonge Harten Festival, Eurosonic Noorderslag, Noorderzon, de Dutch Design Week, Stedelijk Museum Den Bosch, Centraal Museum Utrecht, het VPRO Boekenfestival en Oerol.

Oenema woont en werkt Amsterdam. Ze volgde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en Tekst en Beeld aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Gemengd Bedrijf

De lezing is onderdeel van de serie Gemengd Bedrijf, waarbij vier interdisciplinaire kunstenaars vertellen over hun werk, werkwijze, referenties en inspiratiebronnen.

Walstraat 34. De entree bedraagt euro 7,50 euro. Studenten en cursisten bij VRIJDAG betalen 5 euro. Aanmelden en meer informatie via bijvrijdag.nl/lezing.