Huurders Lefier zetten eisen kracht bij

GRONINGEN - Huurders van Lefier uit de Pleïadenlaan gaan vandaag (7 mei) met de SP hun eisen kracht bij zetten om 13:00 bij het kantoor van Lefier aan het Zuiderdiep.

De eisen zijn een hogere verbouwingsvergoeding en een lager bedrag voor de woonlasten. Omdat eerdere gesprekken met Lefier niet tot het gewenste resultaat leidden, nemen bewoners nu deze stap.

“Lefier houdt zich niet aan de afspraken”, zegt huurder Jannie Meijer.”Ze hebben beloofd dat we maar een deel van de oude energierekening bij de huur op kregen. Straks betalen we tóch de volle mep en schieten wij huurders niets op met die zonnepanelen op het dak” Ook vinden bewoners dat de vergoeding voor de schade tijdens de verbouwing omhoog moet.


Eerder hielp de SP de bewoners een avond te organiseren waar Lefier haar standpunt over de verbouwingsvergoeding en de zogenaamde Energie Prestatie Vergoeding (EPV) heeft uitgelegd. Ook voerden bewoners al actie voor € 850,- om het huis naar de verbouwing weer spik en span te krijgen. Nu Lefier niet lijkt te bewegen is het hoog tijd om maar eens op bezoek te gaan, menen de huurders.