Wandelvierdaagse Hoogkerk

HOOGKERK - Iedereen in Hoogkerk kan van maandag 14 mei tot en met donderdag 17 mei kan meedoen aan de jaarlijkse wandelvierdaagse.

Er kunnen twee afstanden gelopen worden. De 5 kilometer is bedoeld voor de allerkleinsten en start om 18.15 uur per school vanaf het grasveld voor de Vensterschool (Dorpshuis) aan de Zuiderweg 70. Op de laatste avond starten zij om 18.30 uur. De grotere kinderen en volwassenen lopen de routes van 10 kilometer. Zij starten per school aan de Verbetering dagelijks om 18.00 uur.

Inschrijven op 14 mei

Iedereen kan meedoen. Op maandag 14 mei kunnen individuele lopers zich vanaf 17.30 uur inschrijven in de hal van de Vensterschool. Kom op tijd want het kan druk zijn bij de inschrijvingen. Wie alle vier avonden loopt betaalt € 3,50 en ontvangt een medaille. Voor € 2,50 kan een deelnemer op een één avond lopen voor een eendagsmedaille. Inschrijven en afhalen van de eendagsmedaille kan op de loopdag.

Feestelijke afsluiting

Traditiegetrouw is er op de laatste avond een feestelijke afsluiting. De intocht start om 20.00 uur en de route is gewijzigd in: Zuiderweg vanaf Albert Heijn tot de sporthal. De wandelaars worden deze laatste kilometer vergezeld door Showband Concordia uit Zevenhuizen, Showband Noordenveld uit Roden en Dweilorkest 't Is Ook Niks uit Groningen die de wandelaars al spelend naar de finish begeleiden. Het publiek kan zich verzamelen aan de Zuiderweg vanaf Albert Heijn tot aan de sporthal.

Een Schone Avond4daagse

Om deelnemers, kinderen en ouders bewust te maken van (zwerf)afval wordt op meer dan 150 plekken in Nederland een Schone Avond4daagse georganiseerd, ook in Hoogkerk. Het doel is om geen zwerfafval op de route achter te laten.

Voor meer informatie over de wandelvierdaagse of om u aan te melden als vrijwilliger kunt u kijken op www.avondvierdaagse-hoogkerk.nl.