Open agressive inline-skate kampioenschap

GRONINGEN - – In Skatepark 'Het Colosseum' (travertijnstraat 12, Groningen) wordt op 12 mei een open agressive inline-skate kampioenschap gehouden: 'The North Open'.

In samenwerking met het skatepark en webwinkel Gravity Supplies organiseert inline-skater Jurriën Boer de eerste inline-skatewedstrijd in het onlangs compleet vernieuwde skatepark. Vanaf 11:00 kunnen toeschouwers en inline-skaters genieten van een dag vol halsbrekende capriolen en gezelligheid.

Iedereen kan meedoen aan The North Open, ongeacht niveau of leeftijd. Verschillende sponsoren hebben prijzen beschikbaar gesteld waar de deelnemers om zullen strijden, zoals: complete skates, wielen, frames en t-shirts. Skatepark het Colosseum is jaren geleden verhuisd vanaf een fabriekshal in de Oosterparkbuurt naar de huidige locatie in de gymzaal van het voormalig Alfa-College. Er is sindsdien geen inline-skate wedstrijd meer geweest in het noorden van het land. De wedstrijd wordt georganiseerd om inline-skaters de kans te geven om de competitie aan te gaan met elkaar. Ook geeft het de jeugd de kans om naar professionele inline-skaters te kijken.