Praktijk en onderwijs bestraten Suikerunieterrein

GRONINGEN - Het voormalig Suikerunieterrein moet een bruisende plek worden waar ondernemers en onderwijs samenkomen. Het startsein hiervoor werd gegeven door de samenwerking van Terra met MACG, Extenzo en UrbanLiving, waarbij het educatiecentrum de Pionier werd gerealiseerd. Afgelopen week startten de studenten van het Alfa-college met de bestrating rondom het educatiecentrum van Terra.

De Pionier op het Suikerterrein wordt het nieuwe educatiecentrum van Terra waar studenten worden opgeleid om bij te dragen aan de ontwikkelingen en vooral innovatie in de groene sector. Onlangs begonnen de studenten van Terra al met het bewerken van grond op het terrein en vorige week werd er opnieuw een brug geslagen tussen praktijk en onderwijs. Studenten van het Alfa-college leggen examens voor de opleiding Infra-techniek af in de vorm van de bestrating om het gloednieuwe gebouw.

Naast de samenwerking met Terra en Alfa-college, zijn de gesprekken over de samenwerking met andere onderwijsinstellingen ook in volle gang. Het Suikerterrein moet een bruisende plek worden waar start-ups maar ook landelijk innovatieve ondernemingen zich kunnen vestigen en waar in samenwerking met de verschillende onderwijsinstellingen wordt geëxperimenteerd met het nieuwe werken, met duurzame producten en met innovatieve diensten.