Koninklijke Erepenning voor CVV Oranje Nassau

GRONINGEN - Locoburgemeester Paul de Rook reikte gisteren Koninklijke Erepenning uit aan CVV Oranje Nassau ter gelegenheid van hun 100-jarig bestaan. De uitreiking vond plaats tijdens een receptie in het clubhuis van CVV Oranje Nassau.

CVV Oranje Nassau werd opgericht op 30 april 1918 als Christelijke Voetbal- en Athletiekvereniging Oranje Nassau. Tot en met de Tweede Wereldoorlog bleef het ledenaantal laag en was de club zoekende naar velden om te spelen en de juiste bond om de wedstrijden voor te spelen. Pas toen Oranje Nassau vanaf 1947 over een eigen veld kon beschikken, steeg het ledenaantal aanzienlijk en werd de basis gelegd voor de huidige club. In de jaren die volgden, werd Oranje Nassau een steeds bekendere naam in Groningen. Oranje Nassau was lange tijd een grootmacht in het noordelijke amateurvoetbal. Vanaf eind jaren ’70 is er een zaalvoetbaltak en vanaf begin jaren ’80 een succesvolle vrouwenvoetbaltak.

Op dit moment telt de club circa 500 leden verdeeld over zes mannenteams (1e klasse t/m 5e klasse), vier vrouwenteams (1e t/m 3e klasse), een 45+ team (1e klasse), tien zaalteams (1e t/m 4e klasse) en een weer opbloeiende jeugdafdeling. Een enthousiast jeugdbestuur heeft mede de basis gelegd voor de tien jeugdteams die momenteel weer actief zijn bij de vereniging. In 2016 mocht de vereniging van de scheidsrechtersvereniging de eretitel ‘sportiefste club van de provincie Groningen’ in ontvangst nemen. Foto: Gezinsbode.