Debuutconcert The Skypainters

GRONINGEN - Het debuutconcert van The Skypainters is op 16 mei in de JAZZ CLUB van het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Aanvang 19.00 uur en de toegang is gratis.

’The Skypainters’ is een nieuw internationaal ensemble, opgezet door studenten van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Projectleider, initiatiefnemer en gitarist Kirill Dumchenko schrijft alle muziek zelf waarbij de bezetting afwijkt van zowel traditionele klassieke als jazz ensembles. De muziek van Dumchenko is geschreven in een originele en vernieuwende stijl waarbij jazz improvisatie gecombineerd wordt met invloeden uit de klassieke muziek.

De combinatie van de klassieke altviool en klassieke zang met altsaxofoon, tenorsaxofoon, elektrisch gitaar, basgitaar en drums biedt een enorme rijkdom aan mogelijkheden en Kirill Dumchenko weet de verschillende muziekstijlen en instrumenten fascinerend te verbinden in zijn eigen composities.

De leider van dit ensemble heeft met ’The Skypainters’ een frisse en interessante visie ontwikkeld binnen de hedendaagse muziek. Tijdens het debuut concert op 16 mei kan het grote publiek voor het eerst kennismaken met dit veelbelovende ensemble.