Selectie bij finale FC Groningen Buurt Battle

GRONINGEN - Op Sportpark Corpus den Hoorn is 1 mei de finale van de FC Groningen Buurt Battle 2018. Dit is de afsluiting van een acht weken durend project.

De FC Groningen Buurt Battle is één van de vele maatschappelijke projecten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. De eerste selectie van FC Groningen zal dinsdag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij de finale aanwezig zijn.

Met de FC Groningen Buurt Battle zet FC Groningen zich samen met haar partners in voor het bevorderen van de sociale samenhang, de ouderbetrokkenheid, de gezondheid en het terugdringen van overlast. Daarnaast zijn normen en waarden en sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project. De editie van dit jaar vindt plaats in twaalf wijken.

De afgelopen acht weken lag de uitvoering van dit project in handen van professionals vanuit de deelnemende gemeenten en bij de buurtsportcoaches van Bslim. De deelnemers hebben trainingen ondergaan en buurtbijdrages uitgevoerd. Hiermee hebben ze individueel punten verdiend. De deelnemers met de meeste punten nemen met hun wijkteam deel aan de finale op dinsdag 1 mei.

VIP-arrangement

Elke wijk levert één of twee teams, die op dinsdag 1 mei zullen strijden tegen de andere wijken. Tijdens de finaledag worden de wijkteams gecoacht door de spelers en de stafleden van de eerste selectie van FC Groningen. Uiteindelijk zal er per leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar één winnend team uit de bus komen. Daarnaast zal de Rabobank Fair Play Cup worden uitgereikt. Alle winnaars krijgen een uniek VIP-arrangement van FC Groningen in het Noordlease Stadion op zondag 6 mei, een dag waarop ze onder meer kunnen voetballen op het hoofdveld.