Vier vrijheid samen met VRIJDAG!

GRONINGEN - VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, staat 4 en 5 mei stil bij onze vrijheid.

Na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei verzorgt VRIJDAG een theatervoorstelling in de Martinikerk rond het thema verzet. Op en rond het Bevrijdingsfestival Groningen biedt VRIJDAG theater, beeldende kunst en popmuziek.

Vrijdagavond 4 mei komen twintig jonge kunstenaars uit Groningen in verzet tijdens de theatervoorstelling The Revolution will be Televised. Gezamenlijk met de makers van ZUHAUSE sloten ze zich een week af van de buitenwereld om samen te wonen en te werken. Ze verdiepten zich in de geschiedenis van hun stad, het verzet en de oorlog. Geïnspireerd trekken zij zich nu ten strijde. The Revolution will be Televised is onderdeel van Theater Na de Dam, een Nederlandse theatermanifestatie die jaarlijks plaatsvindt op de avond van de Nationale Dodenherdenking.

Op 5 mei is er in het Stadspark een spannende expeditie voor kinderen tussen de 10-14 jaar. In kleine teams keer je terug naar de Tweede Wereldoorlog en kruip je in de huid van een burger in verzet. Klim, kruip, bespied, werk samen en omzeil de gevaren. Lukt het jou om de geheime code te kraken en de missie te volbrengen?

Local heroes-podium

POPgroningen, de officiële popkoepel van Groningen, presenteert nieuw talent op het Local Heroes podium in het Stadspark. Dit doen ze in samenwerking met Stichting Vier 5 mei.

Elk jaar krijgen tien acts uit de provincie Groningen de kans om zich tijdens het festival te presenteren, waaronder de winnaar van de POPgroningen Talent Award Cirrus Minor.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten op www.bijvrijdag.nl.