Dag van de Architectuur duurt 2 weken

GRONINGEN - Groningen groeit. De stad is geliefd en volop in ontwikkeling. Of het nu gaat om de ringweg, de aanstaande aanpak van het stationsgebied, de update van de openbare ruimte van de binnenstad tot de enorme vraag naar (nieuwe) woningen.

De bouwkraan bepaalt het beeld. Al die opgaven bieden ons de kans Groningen nog mooie, leuker en aantrekkelijker te maken: voor iedereen. En juist daarom heeft de Dag van de Architectuur dit jaar het thema Liefde voor de stad!

De Dag van de Architectuur doet dit jaar z’n naam geen eer aan. Hij duurt namelijk twee volle weken. Rond het thema Liefde voor de stad organiseren de Stichting Dag van de Architectuur Groningen en Platform GRAS tal van activiteiten. De Grote Groninger Gebouwenenquête vormt traditioneel het hart van de DAG. Op 16 mei worden de genomineerde gebouwen bekend gemaakt. Daarna kan er als vanouds weer gestemd worden via de website van de dag. Wat is dit jaar het beste nieuwe gebouw van Groningen?

Programma

Het programma van de Dag van de Architectuur is dit jaar diverse dan ooit. Ook het aantal activiteiten is aanzienlijk gegroeid, zozeer dat het allemaal niet op een dag past. Daarom beginnen we twee al twee weken vóór de ‘echte’ DAG. Ook bijzonder is dat de Dag van de Architectuur dit jaar samenvalt met de Dag van de Bouw. Hoe logisch eigenlijk.

Terugkerende onderdelen

Terugkerende onderdelen zijn de Specialistenbus die geïnteresseerden langs de genomineerde gebouwen leidt, de fietstochten van Jaap Ekhart, de achitectuurfilms in Vera en het Groninger Forum en diverse openstellingen in (genomineerde) gebouwen. Ook bouwen de studenten van de Academie van Bouwkunst weer een bijzonder object bij het Tschumi-paviljoen aan het Hereplein. Nieuw zijn de projecten in het Wall House en de coalitie met het CBK&NP3 project MARKER. Ook nieuw zijn het Gesprek van de Dag en een tour langs toekomstige projecten: de Dag van Morgen. Dit onderdeel organiseert de DAG samen met VanWonen en BPD. Het volledige programma van de Dag van de Architectuur is terug te vinden op dagvandearchitectuurgroningen.nl.