Books 4 Life Groningen doneert euro 4543 aan goede doelen

GRONINGEN - Jan Zeelig,, algemeen bestuurslid van Stichting Books 4 Life Groningen, reikte woensdag cheques uit aan twee goede doelen.

De donaties gingen naar het Humanitasproject Smakelijk Lezen, dat via scholing laaggeletterden weer wil laten meedoen in de samenleving en daardoor groei, geluk en gezondheid wil realiseren en het Bem-bakery project in Malawi. Voor dit project met het doel kinderarbeid te bestrijden en onderwijs te bevorderen is de stichting People2People gestart met een bakkerij, hetgeen als vorm van vraaggestuurde, duurzame en kleinschalige ontwikkelingssamenwerking een vernieuwend initiatief is.

Beide stichtingen ontvingen het bedrag van euro 4543.

Stichting Books 4 Life zamelt, via de verkoop van tweedehands boeken, geld in voor armoedebestrijding en bevordering van mensenrechten, stimuleert hergebruik van boeken en toont haar maatschappelijke betrokkenheid door zinvol vrijwilligerswerk aan te bieden. Alle boeken worden verkregen uit donaties. De medewerkers bij Books 4 Life zetten zich in op vrijwillige basis, de winkel bevindt zich in winkelcentrum Paddepoel.