Leonardo Moreira komt terug naar Grand Theatre

GRONINGEN - Op uitnodiging van Grand Theatre keert de Braziliaanse regisseur en toneelschrijver Leonardo Moreira samen met zijn theatergezelschap Cia. Hiato terug naar Groningen.

Afgelopen najaar was Moreira nog in Grand Theatre te gast voor een werkperiode en twee toonmomenten. Komende maand komt hij terug om de voorstelling waaraan hij toen begon, af te maken. Op 10 mei zal hij een exclusieve try-out van zijn Odisseia presenteren, een vijf uur durende theaterervaring.

Try-out speciaal voor Gronings publiek

Exclusief voor Gronings publiek presenteert Leonardo een try-out van Odisseia, zijn voorstelling die een week later in Athene in première zal gaan op het prestigieuze festival Fast Forward. Moreira liet zich inspireren door het gelijknamige bekende verhaal over een man die huis en haard verliet om oorlog te voeren en na afloop nog eens tien jaar rondzwierf voor hij thuiskwam.

Hedendaagse verhalen verweven met originele Griekse verzen

In Odisseia geven de acteurs van Cia. Hiato een eigen draai aan verschillende verzen uit het klassieke verhaal. De spelers verweven hun persoonlijke herinneringen, twijfels en dromen met de verhalen van personages uit de originele verzen. Het publiek neemt de plaats in van de absente protagonist (Odysseus). Bezoekers worden door het Braziliaanse topgezelschap meegenomen op een intieme en tegelijkertijd overweldigende reis van twintig jaar aan avonturen, gebeurtenissen en emoties in vijf uur tijd.

“Wat de voorstellingen van Cia Hiato zo bijzonder maakt, is de combinatie van meeslepend acteren en briljante dramaturgische concepten, fijngeslepen tijdens langdurige en intensieve repeteersessies.” - de Theaterkrant ★★★★

Donderdag 10 mei, 19:00 uur. Meer informatie en tickets via: https://www.grandtheatregroningen.nl.