NNO en De Oosterpoort bieden gezamenlijke abonnementen

GRONINGEN - In navolging van vorig jaar komen het Noord Nederlands Orkest (NNO) en De Oosterpoort met een aantal klassieke concertseries.

Vorig jaar was de actie een zeer groot succes, is er toen veel gebruik gemaakt van deze serie. Wel 600 abonnementen zijn verkocht. Er is besloten om deze actie weer te herhalen. Topsolisten, beroemde orkesten, bekende componisten, topdirigenten en koren die staan centraal in deze serie. Nieuw dit seizoen is het instapabonnement Klassiek, waarin men laagdrempelig kan kennismaken met klassieke muziek.

Wat houdt de serie in?

Mensen kunnen vanaf woensdag 2 mei de concertseries boeken. Dit kan via www.de-oosterpoort.nl. Een serie bestaat uit drie of vier concerten en als men 1 serie boekt krijgt men 20% korting op de normale prijs, gratis programmaboekjes bij elk concert, een vrijkaart voor een cursus Discover the Classics van De Oosterpoort en een gratis cd van het Noord Nederlands Orkest.

Tipje van de sluier 

Nog voordat de totale programma’s van het NNO en De Oosterpoort bekend zijn kan men dus deze concerten al boeken, dan is iedereen zeker van een mooi plekje in de zaal. Op het programma in de series staan orkesten zoals het London Philharmonic Orchestra en Amsterdam Sinfonietta, verder komen Mahler 7 en Beethoven 5 voorbij en topsolisten als  Nicolai Luganski, Harriet Krijgh en Midori. Grote koorwerken zijn er uiteraard ook, naast het War Requiem van Britten en de Matthaus Passion van Bach wordt ook de Messiah van Händel uitgevoerd.