Bokanté & Metropole Orkest naar De Oosterpoort

GRONINGEN - Bokanté & Metropole Orkest. Een epische ontmoeting tussen een wereldmuziek-supergroep nieuwe stijl en 's werelds leidende pop- en jazzorkest onder leiding van Jules Buckley.

Michael League – bandleider van Bokanté, bassist van Snarky Puppy – en Metropole Orkest (MO) werkten eerder samen aan het Grammy Award winnende Sylva. En hoewel deze nieuwe samenwerking in veel opzichten onvergelijkbaar is, zullen fans van Snarky Puppy niet teleurgesteld zijn. Je herkent de schrijfstijl van League, terwijl zangeres Malika Tirolien de sfeer bepaalt met haar Creoolse/Franse teksten en zang. Voeg daar dan nog de skills van zes topmuzikanten van vier verschillende continenten aan toe en een supergroep is geboren.

Na hun debuut Strange Circles in 2017 ontstond wederzijdse interesse tussen de band en MO chef-dirigent Jules Buckley om samen te werken aan nieuwe muziek en zo wereldmuziek, connectiviteit, eenheid en liefde te vieren. Michael League: “Metropole Orkest is zonder twijfel mijn favoriete symfonische ensemble dat hedendaagse populaire muziek speelt. Hun veelzijdigheid is ongekend en het is een fantastische groep om mee te werken. Deze nieuwe samenwerking bestaat voor mij uit gelijke delen band-vocals-orkest en we vormen en creëren de muziek als eenheid.

Zaterdag 30 september, 20.30 uur De Oosterpoort, euro 32 (inclusief € 3,00 servicekosten)