Groninger scholen roosteren anders: studenten uit ochtendspits

GRONINGEN - De Groninger ochtendspits telt dagelijks tientallen reizigers minder. Dit is te danken aan de inspanningen van enkele locaties van de mbo-onderwijsinstellingen Noorderpoort, Terra en Alfa-college.

Zij roosteren anders, waardoor studenten pas na 9.00 uur beginnen met de eerste les en zo de drukke ochtendspits in bus en trein kunnen mijden.

Sinds het begin van dit schooljaar roosteren deze scholen anders. Met het aanpassen van het lesrooster krijgen ze een financiële bijdrage uit de stimuleringsregeling 'Anders Roosteren'. Er haakt in mei nog een onderwijslocatie aan en er is belangstelling van voortgezet onderwijs en andere mbo-scholen. De regeling, die ook geldt voor scholen voor voortgezet onderwijs, is vanaf nu tevens opengesteld voor de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen. Na de veelbelovende start in 2017, is de opzet na de zomer meer scholen en meer studenten van de deelnemende onderwijslocaties mee te laten doen. 'Anders Roosteren' is tot stand gekomen door samenwerking van Arriva, OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar en maakt deel uit van een breed pakket aan maatregelen voor de bereikbaarheid van Groningen.

De scholen vertellen donderdag 26 april tijdens een persbijeenkomst over hun motivatie om mee te doen aan de stimuleringsregeling en hun ervaring met het anders roosteren. Aanvang 15.30 uur, locatie Noorderpoort Automotive & Logistiek, Bornholmstraat 31 in Groningen.