Bauhaus Groningen zet vrouwen aan het werk

GRONINGEN - Bauhaus Groningen organiseerde het afgelopen weekend weer de inmiddels beroemde gratis Women’s Night: een speciale klusavond voor vrouwen.

De dames lieten zich van hun beste kant zien bij de diverse workshops waaronder tegelen, laminaat leggen en elektra. Gelukkig bleef de consumptie van de aangeboden prosecco binnen de perken, er ging immers ook gewerkt worden met powertools en de tegels moesten wel recht op de muur komen.

Veruit de meeste aanmeldingen waren er voor de workshop stuken. Volgens een van de deelneemsters een klus die prima zelf te klaren is en een hoop geld scheelt als je het zelf doet. Bij deze workshop, maar bijvoorbeeld ook bij het behangen, of het plaatsen van een binnenmuur, kwamen de praktische tips van de aanwezige experts goed van pas. Tijdens de workshops staat ervaring opdoen voorop: “Zelf doen werkt zoveel beter dan een YouTube filmpje kijken”, aldus een van de workshopleiders, “…en bij vragen zijn wij er als de kippen bij om te helpen en uitleg te geven”.