Voortuinenproject Selwerd gaat van start

GRONINGEN - Wie de bewoners spreekt over wat Selwerd beter kan maken dan komt één ding altijd naar voren: de algemene aanblik van de wijk, het straatbeeld. Verloedering is een woord wat vaak wordt genoemd. Dat splitst zich dan weer in twee aandachtspunten: zwerfvuil en de voortuinen.

Heel veel voortuinen in Selwerd liggen er slecht bij. Onkruid, slecht onderhoud, of helemaal betegeld. Mooie voortuintjes zijn een uitzondering en dat heeft invloed op het totale straatbeeld. Nu weten we als geen ander dat er een heel scala aan redenen kan zijn waarom de voortuin niet wordt onderhouden: ziekte, stress, drukte, druk gezin, lichamelijke problemen, psychische problemen en uiteraard ook volledige desinteresse. Juist degenen die wel willen, maar niet kunnen, om welke redenen dan ook, willen we een handje helpen.

Daarom hebben in het kader van Wijkverbetering Sunny Selwerd het Wijkplatform Selwerd (de bewonersraad), Wijkbedrijf Selwerd, Operatie Steenbreek en hovenier uit de wijk, dhr. Uuldriks, de handen ineen geslagen. Vrijwilligers gaan de voortuinen van Selwerd aanpakken!

De eerste schop gaat aankomende donderdag, 26 april, de grond in aan Bottelroosstraat 32. Vanaf 9 uur gaan ze aan de slag. De verwachting is dat ze de hele dag bezig zijn.

Meer informatie over Sunny Selwerd, en specifiek de voortuinen http://www.sunnyselwerd.nl/voortuinen/.