Uitslag Kunst-op-Straatprijs 2018

GRONINGEN - De afgelopen week stond in het teken van Kunst op Straat vanwege De Week van de Kunst op Straat.

Het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) verzorgde in deze week allerlei activiteiten en organiseerde de Kunst-op-Straatprijs 2018. Tien kunstwerken binnen het thema vrouw waren voor deze prijs genomineerd. Iedereen die wilde kon op zijn of haar favoriet stemmen. En dat is gedaan. Het was bovendien spannend want vanaf dag één was er een nek-aan-nekrace gaande tussen de uiteindelijke nummer 1 en 2. De uitslag is als volgt geworden:

Met 10,1% van de stemmen is op de derde plek geëindigd: Olga met kat van Jan Wolkers aan de Paterswoldseweg. Op de tweede plek met 30,8% van de stemmen is geëindigd: Kinder van Mette Bus op de rotonde aan de Korreweg. En het kunstwerk met de meeste stemmen, 31,7% van de stemmen, is geworden: Ultra van Silvia B. aan de Emmasingel. Het ‘winnende kunstwerk’ mag zich een heel jaar lang favoriet kunstwerk noemen en kreeg maandag het gedicht En ze vliegt dat Stadsdichter Lilian Zielstra speciaal voor het kunstwerk schreef.

Meer Kunst op Straat

Met de bekendmaking van uitslag van de Kunst-op-Straatprijs 2018 is een einde gekomen aan De Week van de Kunst op Straat. Volgend jaar april organiseert het CBK weer een nieuwe week. Meer informatie over Kunst op Straat is te vinden op www.staatingroningen.nl.

Samen met Stadsbeheer is het CBK verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de Kunst op Straat. Ook draagt het CBK zorg voor nieuwe Kunst op Straat. Zo wordt er gewerkt aan een kunstwerk in het A-kwartier, de Forumgarage en een land-artpark in Meerstad, zie ook www.cbkgroningen.nl.

Foto Harry Cock.