Leerlingen Leon van Gelder en CSG Selion met theatervoorstelling

GRONINGEN - Leerlingen van Leon van Gelder en CSG Selion spelen 4 mei om 21.00 uur een bijzondere theatervoorstelling in Martiniplaza: Tante Roosje.

De leerlingen maken deze voorstelling begeleid door theatermakers en dansdocenten van Theater De Steeg. De voorstelling is onderdeel van het project Gespot: een samenwerking tussen De Steeg en beide scholen, met als doel om leerlingen in het VMBO te stimuleren actief aan de slag te gaan met theater en dans. De leerlingen kregen de afgelopen weken theater- en danslessen, bezochten de Stadsschouwburg, debatteerden over vrijheid en maken nu dus een eigen theatervoorstelling die wordt opgevoerd op school én in Martiniplaza.

De voorstelling Tante Roosje is gebaseerd op het boek ‘Dansen met de vijand’ van Paul Glaser. Dit boek vertelt het verhaal van de tante van Paul Glaser, Roosje Glaser, die door te dansen diverse concentratiekampen en uiteindelijk de Tweede Wereldoorlog wist te overleven. Een boek over de wil om te overleven en de dunne scheidslijn tussen goed en fout. Foto: De Steeg.