Zesde editie WefitnessReitdiephavenRun

GRONINGEN - Het startschot voor de zesde WefitnessReitdiephavenRun klinkt op zondag 27 mei om 11.00 uur. Dit alles weer met start en finish in de omgeving van de Reitdiephaven.

Sportcentrum WeFitness stelt net als andere jaren hun locatie weer beschikbaar als kleedgelegenheid, ook is hier het startnummer op te halen. Voor inschrijven gaat snel en gemakkelijk via de website www.reitdiephavenrun.nl ook op de dag zelf worden ingeschreven.

Het hardloopevenement is aangesloten bij het loopcircuit Noord-Nederland. Dit circuit bestaat uit verschillende hardloopevenementen (www.loop-circuit.nl). Als je meerdere loopjes uit dit circuit loopt kun je in aanmerking komen voor het eindklassement waaraan ook weer prijzen zijn verbonden. Wel dien je dan bij deze loopjes de hoofdafstand te volbrengen. Bij de WefitnessReitdiephavenRun dien je dan de 6 zeemijlen (ca 11,1km) te lopen.

De allerkleinsten starten deze dag om 11.00 uur met een kinderloop van een halve zeemijl (1 km), de kinderen lopen een rondje om de haven. Om 11.15 uur start de 1 zeemijl (2 km). Daarna worden afstanden gelopen van 3 en 6 zeemijlen, deze laatste groep loopt via Dorkwerd door de wijk terug, aanvang 12.00 uur. Deelnemers kunnen zich nu alvast inschrijven via de site van de ReitdiephavenRun. Via de voorinschrijving kunnen kinderen t/m 11 jaar zich voor € 3,00 opgeven, iedereen van 12 jaar en ouder betaalt in de voorinschrijving € 8,00. De voor inschrijving loopt t/m 20 mei, op de dag zelf kun je je ook inschrijven voor respectievelijk € 4,00 en € 10,00.

Ook dit jaar is er weer een beginners clinic. Er wordt vanaf dinsdag 24 april op 5 dinsdagavonden een training gegeven voor de beginnende hardloper. Op 22 mei is de laatste training. Mogelijk ben je dan klaar voor bijvoorbeeld de 3 zeemijlen. Je kunt ook gewoon eens meedoen om te kijken of hardlopen iets voor jou is. Aanvang 19.45 uur. Bij Wefitness aan de Reitdiephaven. Voor 5 trainingen betaal je slechts € 10,00.

De ReitdiephavenRun is ontstaan als wijkinitiatief en omarmd door ondernemers uit de wijk. De organisatie is in handen van een groep vrijwilligers. Meer informatie op www.reitdiephavenrun.nl.