Poëzie en muziek bij Sociëteit De Harmonie

GRONINGEN - Liefhebbers van poëzie en literatuur kunnen alweer hun hart ophalen bij Sociëteit De Harmonie. Iedereen is welkom op donderdag 26 april om 16.30 uur.

Dan presenteert de dichtersgroep WP99 hier hun nieuwe poëziebundel Tussen ijs en adem, uitgegeven door Uitgeverij Van Maaskant Haun te Zorgvlied. Alle zeven dichters dragen een gedicht voor: Liesbeth Cavé, Anna van der Laan, Erik Raven, Yde van Reide, Anneke Wasscher, Nina Werkman en Atze van Wieren. Liesbeth Cavé reikt bovendien het eerste exemplaar uit. Schilder, pianist en filosoof Anne Ruurd Oosterwoud zorgt voor de muzikale omlijsting. Tot slot is de nieuwe dichtbundel te koop, signeren de dichters het werk en vieren de aanwezigen de gebeurtenis met een drankje en een hapje. Entree is vrij. Adres: Kreupelstraat 10, schuin tegenover de Martinitoren.

Tussen ijs en adem is de vierde bundel van WP99. De dichtersgroep bestaat uit zeven dichters die regelmatig bijeenkomen en die elkaar inspireren, motiveren en bekritiseren. Om niet in te dutten laten zij zich begeleiden door ervaren dichters die steeds weer een nieuwe impuls geven. Momenteel vervult Ronald Ohlsen de rol van externe begeleider. Op deze wijze is WP99 uitgegroeid tot een bepalende dichtgroep in de stad Groningen.