Hardlopen voor beter onderwijs in Oeganda

GRONINGEN - Stichting EducAIDed heeft 6 mei in het Kardingegebied voor het zesde jaar op rij de Run4EducAIDed.

De hardloopwedstrijd staat in het teken van geld ophalen voor een onderwijsproject in Uganda. Hardlopers kunnen zowel 5 als 10 kilometer hardlopen, individueel of als bedrijf, en voor kinderen is er een kidsloop van 1 kilometer.

Dit jaar wordt geld ingezameld voor de bouw van 5 klaslokalen, de bouw van sanitaire voorzieningen en het trainen van 50 docenten in psychosociale vaardigheden in samenwerking met een lokale organisatie in het zuid-westen van Uganda. Jaarlijks gaan 300 kinderen les krijgen in de nieuwe lokalen, 475 kinderen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen en 3000 kinderen toegang krijgen tot psychosociale hulp.

Kinderen zijn de volwassenen van morgen, met goed onderwijs geven we deze kinderen de kans op een betere en meer stabiele toekomst. Voorzitter Trieneke Hijma; "Ons streven is om met zo weinig mogelijk middelen zoveel mogelijk impact te hebben op het gebied van onderwijs. Zodat de kinderen van nu hun eigen toekomst kunnen beïnvloeden en in volwassenheid een positieve invloed hebben op de toekomst van hun land." Alle werkzaamheden binnen Stichting EducAIDed in Nederland worden uitgevoerd door vrijwilligers.

Inschrijven voor de Run4EducAIDed kan via http://www.educaided.org/run Foto: Stichting EducAIDed