De Biotoop houdt open huis op zondag 27 mei

HAREN - De grootste creatieve broedplaats van Noord-Nederland, De Biotoop in Haren, houdt voor de vijfde keer in zijn bestaan een open dag. Meer dan honderd ateliers, werkplaatsen en studio’s openen hun deuren. Voor kinderen zijn er bijzondere activiteiten.

Tijdens de BiotOPENDAG kun je hele dag ronddwalen over het acht hectare groot terrein van het voormalige Biologisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Iedereen is welkom bij kunstenaars, ambachtslieden, ontwerpers en culturele vernieuwers die op de Biotoop werken en wonen. De perma-cultuurtuin is open, evenals de Open Kas. Naast het bezoeken van de ateliers en werkplaatsen kun je ook voorstellingen en optredens zien.

Wat kun je doen tijdens de Biotopendag?

Een paar suggesties: ga kunst kijken in de vele ateliers van beeldhouwers, schilders en grafici van naam. Bezoek de studio’s van fotografen, architecten, designers. Overleg over een nieuw ontwerp voor een meubel of een website. Luister naar Biotoop-bands als Phole, Model Depose en Vikings in Tibet, bezoek een korte voorstelling of een introductieles.

Startpunt

De BiotOPENDAG start bij restaurant Vleugel F. Daar krijg je een plattegrond en een programma. Van hieruit kun je dwalen over het terrein en door de zes gebouwen met hun studio’s, ateliers en werkplaatsen. Vleugel F is ook een handig afspreekpunt als je elkaar kwijtraakt.

Speciaal voor kinderen

In vleugel F draait de hele dag Polska Warrior, de animatiefilm die afgelopen jaar een Gouden Kalf won. Biotoop- bedrijf Bigpixel werkte mee aan de film. Ook zijn er de speciale activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar, verzorgd door BSO Stichting Kinderopvang Haren. En in Vleugel F informatie en een voorproefje van de BioTOPvakantie 2018. Bij de Open Kas vind je een natuurlijke knikkerbaan. Hier kun je zelf je limonade maken en pizza eten uit houtgestookte oven. Op het podium bij de Open Kas geeft Stichting Vertellus vier keer een korte kindervoorstelling. Ook is er voor kinderen een Escape room in de Kleine Kas.

Eten en drinken

Koffie en taart, drankjes en hapjes kun je krijgen in restaurant Vleugel F. Het terras gaat open! Bij de Open Kas vind je versgebakken pizza’s. Op zondag 27 mei van 11.00 tot 18.00 uur. Parkeren kan op het terrein tegenover de Hortus Haren. Nog leuker: parkeer op het P&R terrein Haren. Vandaaruit rijd je gratis met een knalgele bus met open dak naar De Biotoop – en weer terug. Toegang gratis Adres Kerklaan 30, Haren