Vrouwen in broeken, mannen in rok

GRONINGEN - Riejetske Komen, Erik Meinema en Martijn van Loon spelen 4 mei de voorstelling ‘Vrouwen in broeken, mannen in rok’ in Le Petit Theatre in Groningen, als onderdeel van Theater na de Dam

‘Vrouwen in broeken, mannen in rok’ vertelt het muzikale verhaal van de periode 1920-1935 waarin Berlijn de Culturele Hoofdstad van Europa is. Op de puinhopen van de Eerste Wereldoorlog word een nieuw en democratisch Duitsland gebouwd. Een nieuwe wereld waarin alles mogelijk is en waarin traditionele grenzen tussen mannen en vrouwen vervagen. De voorstelling begint in the roaring twenties, neemt je mee door de crisisjaren en eindigt als het Nationaalsocialisme opkomt in 1934. De liederen van Brecht, Spolianksy, Hollaender, Marlene Dietrich en Erika Mann vertellen dit aangrijpende verhaal.

We zijn nu 100 jaar na de Eerste Wereldoorlog en wat is er eigenlijk veranderd? De thema's waar we nu over praten zijn niet veel anders dan in 1918. Blijft de geschiedenis zich herhalen of zijn we verder gekomen? Een voorstelling voor iedereen die niet is zoals de anderen.

Kaarten zijn via https://www.houseofcooking.nl/contact/ te reserveren en kosten 5 euro per stuk. Er is een voorstelling om 20.05 uur (na 2 minuten stilte) en bij voldoende belangstelling ook nog een om 21.00 uur en duurt 40 minuten. Foto: Stefan Rustenburg.