StadOogst, hulp voor ondernemers in zwaar weer

GRONINGEN - Veel kleine ondernemers leven onder de armoedegrens. In Groningen gaat het om ongeveer 17% van de ondernemers. Het project StadOogst helpt hen om hieruit te komen

StadOogst biedt coaching, trainingen en netwerken, om ondernemers te helpen hun zaak weer goed op de rit te krijgen. Sinds de start van het project heeft StadOogst zo zeventig ondernemers kunnen helpen, met een succespercentage van zo’n 90 procent. In de meeste gevallen kon de ondernemer verder met waar hij of zij al mee bezig was, met een nieuwe focus, de prioriteiten weer op orde en met een sterk uitgebreid netwerk.

StadOogst is een project in opdracht van de gemeente, uitgevoerd door Onderneem ‘t, het adviesbedrijf van Henriëtte Veenstra en Klaar Zegers. Vanuit de Innovatiewerkplaats Helpman - De Wijert bieden zij nieuwe kennis, nieuwe contacten en inzicht hoe de omzet er weer onder te krijgen. Vanuit de Innovatiewerkplaats ontstaan nieuwe ondernemersinitiatieven en worden waar mogelijk ook studenten ingezet om ondernemers bij hun vragen te ondersteunen. Dit is een perfecte plek voor ondernemers om weer nieuwe verbindingen aan te gaan en te groeien.

Deelname aan het project is gratis, maar wel moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Alleen als je kostwinner bent en onder de armoedegrens terecht bent gekomen, word je toegelaten. Kijk voor meer informatie op www.stadoogst.nl.