Musicalschool met Levend schaak op het Waagplein

GRONINGEN - Zaterdagavond komen schaakstukken tot leven in het Der Aa-Theater tijdens de uitvoering van de musical Lang Leve de Koningin.

Een paar uur daarvoor, om halfvier in de middag, zijn ze ook al te zien. Dan spelen jeugdspelers van Schaakgezelschap Staunton op het Waagplein een potje Levend Schaak in de open lucht. Paul de Rook, wethouder van Cultuur, zet de eerste zet. Daarna komt het levensgrote schaakspel tot leven. Met de musicalleerlingen als zingende, dansende schaakstukken op het bord. Voordat de musical ‘Lang Leven de Koningin’ op het podium in première gaat, geven de leerlingen van de Musicalschool Groningen voorbijgangers een voorproefje van wat ze later die avond laten zien en horen. Op een levensgroot schaakbord dat Schaakgezelschap Staunton aan de musicalschool heeft uitgeleend, laten ze zich van hun beste kant zien. Als levende schaakstukken en als musicalsterren.

Schaken en zingen

Nadat een jonge schaker de wethouder als eerste heeft gezet, begint een potje met de musicalsterren als levende schaakstukken. Ook laten de leerlingen van de Musicalschool een aantal liedjes uit de musical horen. Voor de winnaar van het levend schaak ligt een vrijkaartje klaar voor de voorstelling.

Kaarten online en aan de zaal te koop

Vanaf halfacht is het dan tijd voor de musical zelf in het Der Aa-Theater. Kaarten zijn online te koop voor € 10,- via de website www.marjongeldolf.nl of aan de zaal voor € 12,50. Kinderen tot en met twaalf jaar krijgen € 2,50 korting. De musical wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Kunstraad Groningen, de Emma Foundation, het Prins Bernard Cultuurfonds en Rabobank Midden.