NovaTrade investeert als eerste in Nederland in gaasmontage robot

GRONINGEN - Het bedrijf NovaTrade uit de stad Groningen gaat als eerste bedrijf in Nederland investeren in een gaasmontage robot.

De investering in deze innovatieve en duurzame machine stelt NovaTrade in staat de productie te verhogen en de producten van een constante kwaliteit te voorzien. Hierdoor zal op termijn de omzet stijgen en de werkgelegenheid toenemen met 9 fte (LBO/MBO). De aanschaf van de machine is mede mogelijk door een subsidie van € 32.243 uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen-2. NovaTrade BV is in 2006 opgericht en gevestigd in de stad Groningen, De onderneming produceert horren en raamdecoratie. Op dit moment gebeurt het inrollen van het gaas handmatig, wat een hoge fysieke belasting van de medewerkers met zich mee brengt. Om te kunnen doorgroeien, investeert NovaTrade in een nieuwe gaasmontage robot. Momenteel werken er elf personen.

Uniek en nieuw

De aan te schaffen gaasmontage robot is uniek voor de Benelux en Duitsland en maakt het bovendien mogelijk een nieuw product op de markt te brengen dat voldoet aan buitenlandse eisen en wensen. NovaTrade wil hiermee een grotere plaats verwerven in de markt. De gaasmontage robot zorgt daarnaast voor een lagere belasting van de medewerkers en van het milieu.

Groningen@Work

Groningen@Work is het programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. Het doel hiervan is om de economie te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers aan deel kunnen nemen of een beroep op kunnen doen.