Tim Meeuws regisseert Chess van GOOV Muziektheater

GRONINGEN - Na het succes van Jacques J. de Musical maakt GOOV Muziektheater zich op voor de hit musical Chess. Tim Meeuws tekent voor de regie. De musical Chess zal van 20 tot en met 3 juni 2019 opgevoerd worden in de Stadsschouwburg Groningen.

Chess is geschreven is door Tim Rice, met de muziek van Benny Andersson en Björn Ulvaeus (ABBA). Een schaaktweekamp tussen twee grootmeesters, een Rus en een Amerikaan, vormt het decor voor deze musical over de onmogelijke liefde tussen de Russische schaker Anatoly en de Amerikaanse Florence. Zij is de assistent van Anatoly’s tegenstander. Als de Rus overweegt over te lopen naar het Westen, beseft hij dat hij zijn familie nooit meer terug zal zien. Het verhaal speelt zich af tijdens de Koude Oorlog, waarin de wereldmachten tegenover elkaar stonden. Sportwedstrijden werden door beide kampen gebruikt voor propaganda-doeleinden.

Tim Meeuws is de regisseur bij Chess. Tim Meeuws was eerder regisseur bij GOOV Muziektheater bij Jekyll & Hyde (2003) en Joseph and the amazing technicolor dreamcoat (2005). De repetities voor Chess, onder leiding van dirigenten Piet Roorda en Marcel den Os, zijn inmiddels van start gegaan.

Beeld: Rob de Lange