Welke rol kunnen drones kunnen spelen in het operationele proces op Groningen Airport Eelde?

GRONINGEN - Groningen Airport Eelde heeft studenten gevraagd mee te denken met innovatieve toepassingen voor drones op een vliegveld.

Dertig studenten buigen zich over de vraag: Welke rol kunnen drones spelen in het operationele proces op de luchthaven? Kunnen drones bijvoorbeeld gebruikt worden voor het inspecteren van de landingsbaan. En wat heb je daar dan voor nodig? Op initiatief van Bernoud Jonker (Instituut voor Bedrijfskunde van de Hanze University of Applied Sciences) en in nauwe samenwerking met DroneHub Groningen Airport Eelde is een International Master Workshop georganiseerd. Van maandag 16 april tot en met vrijdag 20 april zijn de studenten in groepen bezig om aan de case te werken. Op vrijdagmiddag worden de resultaten gepresenteerd. De studenten zijn afkomstig van de Hanze University of Applied Sciences Groningen en MBA van de University of Applied sciences uit Furtwangen (Duitsland).

DroneHub Groningen Airport Eelde

DroneHub GAE wil met de bijdrage van de studenten de drone-ontwikkelingen bij Groningen Airport Eelde een stap verder brengen. In de DroneHub GAE werken bedrijven, kennisinstellingen en overheid samen aan onderzoek en innovatieve oplossingen op het gebied van drones. Groningen Airport Eelde is de enige gecontroleerde luchthaven waar het toegestaan is om met drones te vliegen.