Tarieven parkeervergunningen Groningen relatief hoog

GRONINGEN - De tarieven voor parkeervergunningen in Groningen doen niet onder voor de tarieven in de Randstad.

Zo moeten autobezitters in het centrum van Groningen jaarlijks 241 euro betalen, terwijl een parkeervergunning in Den Haag nog geen 51 euro per jaar kost. Dit blijkt uit onderzoek van SnappCar. Het autodeelplatform onderzocht de tarieven van parkeervergunningen in 133 steden en gemeenten.

Groningen en Friesland relatief duur, Assen ‘goedkoop’

Vergunninghouders betalen in Nederland gemiddeld 142,60 euro per jaar. Hoofdstedelingen en inwoners van steden met een historische binnenstad betalen over het algemeen meer. In Groningen is men in het centrum jaarlijks ruim 241 euro kwijt. In Friesland betaalt men jaarlijks 225 euro in het centrum van Leeuwarden. De tarieven uit ‘het hoge Noorden’ doen dus niet onder voor de tarieven in de Randstad. Assenaren mogen blij zijn. Zij betalen ‘slechts’ 45 euro per jaar om te parkeren in de binnenstad. Inwoners van Lelystad (50 euro per jaar) en Den Haag (net geen 51 euro per jaar) mogen ook in hun handen knijpen.

Duurste provinciehoofdstad is Utrecht

Niet alleen Groningen en Leeuwarden zijn duur te noemen. Van alle provinciehoofdsteden is Utrecht de duurste stad voor vergunninghouders. Een parkeervergunning kost hen namelijk maximaal 276 euro per jaar. Ook Maastrichtenaren (260 euro) en Bosschenaren (211 euro) betalen jaarlijks relatief veel voor een parkeervergunning in de duurste zone(s). Overzicht provinciehoofdsteden: Utrecht (276 euro) Maastricht (259 euro) Groningen (241 euro) Leeuwarden (225 euro) s-Hertogenbosch (211 euro) Haarlem (183 euro) Zwolle (166 euro) Arnhem (141 euro) Middelburg (86 euro) Den Haag (51 euro) Lelystad (50 euro) Assen (45 euro) Alle onderzochte tarieven zijn terug te vinden op de onderzoekspagina van SnappCar.