Derde Jazzvesper: Morning has broken

GRONINGEN - Ballads en popnummers staan op het programma tijdens de derde Jazzvesper in de Martinikerk. Deze middagdienst vindt plaats op zondag 22 april om 17.00 uur in De Martinikerk te Groningen.

De inhoud van de dienst wordt gekleurd door het lied ‘Morning has broken’, dat vooral bekendheid kreeg in de vertolking van Cat Stevens. Elke nieuwe morgen die aanbreekt, herinnert ons eraan je leven en de wereld om ons heen, met andere ogen te kunnen bekijken: nieuw en fris. Een Jazztrio met internationale studenten van de jazz-afdeling van het Prins Claus Conservatorium zal een belangrijke rol spelen tijdens de vesper. Voorafgaand aan de dienst, vanaf 16.40 uur spelen de muzikanten al verschillende jazztunes. De muziek in de dienst heeft een improviserend karakter. Daarnaast is er solo- en samenzang. De diensten zijn Engelstalig. Voorganger is studentenpastor Tiemo Meijlink.

De jazzvespers worden georganiseerd door de commissie Schoonheid met een Ziel, een initiatief van de Protestantse Gemeente Groningen en het GSp - Studentenplatform voor Levensbeschouwing. Voor meer informatie: kijk op de website’s www.schoonheidmeteenziel.nl of Facebook www.facebook.com/JazzvesperGroningen.