KILL THE HILL over de Kardingeheuvel

GRONINGEN - KILL THE HILL is een nieuw en spectaculair hardloop evenement waarbij de deelnemers hardlopend meerdere rondes van één kilometer lopen over de Kardingeheuvel bij Sportcentrum Kardinge in Groningen. Op zondag 6 mei is de eerste editie.

De deelnemers kunnen kiezen uit vier onderdelen: de K2 met 2 rondes lopen en 125 km stijgen, de K4 met 4 rondes lopen en 250 km stijgen, de K8 met 8 rondes lopen en 500 km stijgen en de K-Xtreme met 16 rondes lopen en 1000 km stijgen.

De organisatie richt zich op de hardloper die het avontuur wil opzoeken of wil trainen voor een volgend evenement. "Er is veel belangstelling voor het evenement vanuit diverse disciplines: hardlopen, trailrunning, obstacle course running, mud runners en survivalrunners. Maar ook voetbal elftallen en andere teamsporters staan al te popelen om het tegen elkaar op te nemen op de zwaarste trainingsheuvel in het noorden van Nederland" aldus een enthousiaste Jan Douma van Steenboksport in Groningen.

Het evenement duurt een dag en je mag vanaf 16 jaar deelnemen.. De organisatie is in handen van Jan Douma van Steenboksport Groningen en studenten van het Alfa College Groningen. De stad Groningen heeft de primeur van dit uitdagend evenement waarbij één kilometer gestegen kan worden in één van de vlakste provincies van Nederland.

Inschrijven kan via KILLTHEHILL.nl.