House of Cosy Cushions naar Grand Theatre

GRONINGEN - Muzikant en beeldend kunstenaar Richard Bolhuis (NL/GB) sluit op 3 mei zijn werkperiode in Grand Theatre af met een eindperformance van zijn Nederlands-Ierse collectief House of Cosy Cushions dat op 22 juni hun nieuwe album Underground Bliss uitbrengt.

Bolhuis is sinds november te gast in Grand Theatre voor een langdurige residentie. Hij creëerde tekeningen en filmloops door het hele pad en gaf een interdisciplinaire performance met andere Groningse muzikanten en kunstenaars.

Tijdens de eindperformance op 3 mei vloeien soundscapes, songs en beelden samen en staan verwondering en mysterie centraal. Een fijn moment voor het Nederlands-Ierse collectief om alvast nieuw werk te laten horen van hun aanstaande plaat. Voor het album zijn samenwerkingen aangegaan met de Ierse muzikanten Carol Anne McGowan, Stephen Kiernan en Conor O'Brien (Villagers). House of Cosy Cushions speelt met een wisselende samenstelling van bandleden. Carol Anne McGowan (zang) en Stephen (drums) spelen tijdens de eindperformance in Grand Theatre mee, daarnaast is ook Saskia Meijs (altvioliste, bekend van De Kift) aanwezig. Aanvang 20.30 uur. Meer informatie en tickets via: https://www.grandtheatregroningen.nl. Foto: Josephine Kurvers.