Kunstspot zoekt jonge kunstbezitters

GRONINGEN - Kunstspot, het online platform voor beeldende- en toegepaste kunst in Groningen zoekt voor een nieuwe artikelenreeks jonge Groningse kunstbezitters.

Eigenaren van kunstwerken tussen de 20 en 40 jaar die het leuk vinden om hun favoriete kunstwerk in huis toe te lichten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij het platform voor 1 mei 2018.

Heel wat kunstwerken en designstukken zijn te bewonderen in galeries en musea. Toch blijven veel gekoesterde werken voor het publiek onzichtbaar - dat gedeelte dat is gekocht, geleend en geërfd. Vind jij het leuk om jouw favoriete kunstwerk in huis met Kunstspot te delen? Heb je een goed verhaal te vertellen bij die speciale tekening of dat ene bijzondere beeldje? Laat het Kunstspot weten en misschien kom jij met je favoriete werk op het platform!

Heb je geen kunst om te laten zien, maar zou je dit wel graag willen? Lees dan de tips van Kunstspot in de volgende artikelen: ‘5 tips om je eigen kunstverzameling te starten (ook met een kleiner budget)’ en ‘Ik wil kunst in mijn stulp! Waar vind ik dat? Wij geven zes tips’.

Door middel van inspirerende verhalen wil Kunstspot een jonge doelgroep op de hoogte brengen van actuele ontwikkelingen in de kunst in Groningen. Jonge, getalenteerde professionals maken de verhalen in afstemming met coaches uit het bedrijfsleven. Meer dan 65% van de online bezoekers in de afgelopen maand zijn tussen de 18 en 39 jaar oud. Daarmee bewijst het platform dat zij in staat blijkt een jonge doelgroep te bereiken die vaak ondervertegenwoordigd is in de beeldende kunstsector.

Groningse kunstbezitters kunnen zich opgeven door een mail te sturen voor 1 mei naar info@kunstspot.nl o.v.v. 'Kunst boven de bank' met daarin de volgende gegevens: naam, leeftijd en type kunstwerk. Foto: Marije Schrage